Resultat

Göteborg Discgolf Open bjöd även i år på strålande väder och startfältet var helt fullt med 105 deltagare som gjorde upp på Angereds krävande 21-hålsbana.

Open

Markus Källström

Foto: Vide Wiberg

När stormen (eller snarare vindbyarna) bedarrat efter finalen stod Markus Källström som segrare i openklassen.

Finalen bjöd på rafflande spänning och många vackra kast när Markus flåsades i nacken av både Anders Swärd och det lokala hoppet Kalle Arnby. Kalle tappade segerchansen på det näst sista hålet, medan Anders jagade Markus hela vägen in i målsnöret, i mål skiljde endast ett kast mellan Markus och Anders.

Dam

I damklassen tog Angelica Frantz en överlägsen seger när hon distanserade tvåan Lydie Hellgren med hela 27 kast. Tredjeplatsen var det desto större kamp om och det krävdes särspel för att skilja trean Camilla Jernberg från fyran Karin Magnholt.

Junior

Sorgligt nog för kombatanterna i klassen herrjunior (< 19 år) var det för få deltagare i klassen pojkjunior (<16 år), så de två pojkjuniorerna Oscar Stenfelt och William Gummeson fick spela i klassen herrjunior. Väl där tog de nästan storslam: Oscar lade beslag på förstaplatsen medan William blev trea, endast Ruben Smedberg lyckades spräcka dubbeln genom att kila in sig på en andraplats.

Master

Masterklassen var kanske den största som någonsin ställt upp i en SMTD-tävling, hela 24 spelare deltog. Storfavoriten Dan Johansson spelade bort segerchansen redan på andrarundan då han kom in med en 87-runda (han spelade de övriga två på 61). Istället var det Jonas Lindholm som knep segern 6 kast före tvåan Jonas Sandkvist och trean Mats Gullander, Sandqvist och Gullander fick skiljas åt via särspel.